Детски кът и игри

В парка са предвидени две заведения за отдих, красиво езеро с прилежащо парково пространство, зона за интерактивни занимания. В последната на посетителите ще се предлагат конна езда, стрелба с лък, уроци по антична и средновековна фехтовка, както и много други характерни за различните епохи занимания и занаяти.

Отделен детски кът с тематични игри и забавления ще се грижи за доброто настроение на най-малките.

За да изживеят пълноценно своето приключение, посетителите ще могат да посетят ресторант с традиционна (тракийска, римска, прабългарска, славянска) кухня и етномотиви, две кинозали за 3D/4D късометражни прожекции, пункт за продажба на сувенири и други търговски обекти.

Instagram logo

На Трежър ООД е поверено цялостното художественото изпълнение на проекта Исторически парк. Трежър ООД е единствената фирма в България с доказана професионална експертиза и пресъздаване на автентичност в направленията: история, археология, скулптура, туризъм.
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други възстановки с подобна насоченост.