Етапи в Исторически парк

Проектът ще се реализира поетапно в периода 2016 - 2022г, като всеки етап включва:

Първи етап – праистория и зона за отдих

Официално откриване за посетители и стартиране на активния сезон в Исторически парк ще бъде през 2019 г.

На входа на комплекса ще ви посрещне статуя на тракийски воин, а непосредствено след това, през старинна порта, ще се озовавате в пресъздадено копие на средновековна крепост. Влизането ви в Парка дава началото на вълнуващо пътешествие през историята в периода на халколита и неолита. Ще надникнете в къщите такива, каквито са били по онова време.

научете повече

Втори етап – първо българско царство

През този етап към вече изградената част за посетители ще бъде добавена зона „Първо Българско царство“. С нея ще се добави значим щрих към историческата последователност на експозициите в парка.

научете повече

Трети етап – второ българско царство

През този етап към вече изградената част за посетители ще бъде отворена зона „Второ Българско царство“.

научете повече

Четвърти етап – Рим

През този етап за посетители ще бъде отворена последната и най-пищна зона "Рим".

научете повече

Пети етап – конна база и страноприемница

Конната база ще бъде изградена върху терен с обща площ от 50 декара на достъпно място и в непосредствена близост до основния терен на Исторически парк. В непосредствена близост до Конна база „Величие“ ще бъде изградена Страноприемница в автентичен болярски стил от епохата на Второ българско царство.

научете повече

На Трежър ООД е поверено цялостното художественото изпълнение на проекта Исторически парк. Трежър ООД е единствената фирма в България с доказана професионална експертиза и пресъздаване на автентичност в направленията: история, археология, скулптура, туризъм.
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други възстановки с подобна насоченост.