Пилотен проект „Неолитно селище“

Концепцията е успешно реализирана и работи в демоверсията „Неолитно селище“. Пресъздадени са главни акценти от основния проект, които от 2014 г. насам генерират сериозен туристически интерес.
Прилаганата маркетингова стратегия и резултатите от нея дават основание да се смята, че целите пред основния проект са реални и постижими. Ниските разходи при изработка на първоначалните въз-
становки за „Неолитно селище“ са доказан факт и могат да бъдат проверени.
Натрупаният опит в работата с научни консултанти, художествени изпълнители, партньори, туроператори и туристически агенти гарантира спестяване на технологично време и осигуряване на летящ старт за „Исторически парк“.
Реализацията, управлението и поддръжката на „Неолитно селище“ за изминалите три успешни сезона се базира на предишен натрупан опит от страна на „Трежър ООД“.
Цялата инвестиция до момента в тази насока възлиза на близо € 2,5 млн. – относителни разходи, които от своя страна са генерирали десетократно повече интелектуален потенциал под формата на ноу-хау – гаранция за успех на „Исторически парк“.

В Исторически комплекс Неолитно селище, с. Неофит Рилски може да видите:
– Неолитна къща – 6000-4000г. пр. Хр.
– Халколитна къща – 4000-3000г. пр. Хр. – наколна
– Богата експозиция от тракийски златни и сребърни съкровища, оръжия, керамика, монети
– Възстановка на стенописа от Александровска гробница
В селището може да опитате:
– Разнообразна вкусна храна, приготвена по специални рецепти в ресторант Зелас;
– Стрелба с лък;
– Снимки с тракийски дрехи, доспехи и оръжия;
– Снимки с восъчни фигури;
– Езда;
– Разходка с каруца;

* От магазина за сувенири в Неолитно селище може да закупите оригинални подаръци с историческа тематика


Проектът е иницииран и разработен от
ТРЕЖЪР БЪЛГАРИЯ
в тясно сътрудничество с доказани специалисти от областта на историята, археологията, скулптурата, туризма, мениджмънта и финансите
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други с подобна насоченост. Трежър е най-голямото и утвърдено дружество от този бранш в България, с доказана експертиза, високо качество и прецизност на крайния продукт.