За проекта

Исторически парк е проект за представяне на уникални културно-исторически ценности от световна величина.
В него са събрани в едно блясъкът и величието на отминали епохи и цивилизации. Исторически парк обединява знанието и културата, полезното с приятното, ученето с отдиха.

Проектът е замислен като мащабен комплекс-атракцион, който предлага на своите посетители вълнуващо пътуване назад във времето – от няколко хиляди години преди новата ера до Средните векове – през епохите: неолит, халколит, траки, Древен Рим, прабългари и славяни, Първо българско царство и Второ българско царство.

Археологическите проучвания по нашите земи разкриват огромно богатство от древни култури. Това наследство, отразяващо хилядолетната човешка еволюция, ще върне на страната ни ролята и мястото, които заслужава в световната история и ще гарантира възможността за запазване на тясната връзка между античното и модерното, между археологията и новия свят.

Духът и характерните особености на всичко това ще бъдат представени по достъпен начин в Исторически парк. Посетителите му ще могат да изпитат качествено ново преживяване, да се потопят в свят на познание и развлечения. Всеки един от тях ще получи възможност да се почувства едновременно като сценарист и актьор във филм с исторически сюжет.

 


Проектът е иницииран и разработен от
ТРЕЖЪР БЪЛГАРИЯ
в тясно сътрудничество с доказани специалисти от областта на историята, археологията, скулптурата, туризма, мениджмънта и финансите
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други с подобна насоченост. Трежър е най-голямото и утвърдено дружество от този бранш в България, с доказана експертиза, високо качество и прецизност на крайния продукт.