Исторически парк

Исторически парк (ИП) e революция в културно-историческия туризъм и единствен по рода си подобен обект в цял свят. Основната цел на проекта  преживяване на световната история по начин непознат на този етап и показване света на важни части от историята, невиждани до момента. ИП ще предлага на посетителите своеобразно пътуване във времето от епохите на халколит и неолит, през славната история на траките и Рим до разцвета на Първото и Второто българско царство.

В подобен мащаб до момента няма реализиран подобен обект в света. ИП е замислен като туристическо пътуване в миналото, наситено с безброй положителни емоции и непознати изживявания в реално време, които ще ни позволят да опознаем бит, култура, обичаи, войнски традиции от далечни времена. Комплексът ще предоставя възможности за научаване на история, завещана по нашите земи и опознаване на различни умения, които са оставили траките, римляните, прабългарите и славяните във вечността.

ИП ще представлява тематичен парк, изграден на площ приблизително от 500 декара при пълна завършеност на целия проект. В него хронологично ще бъдат пресъздадени различни епохи от развитието на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи. На входа на комплекса ще ви посрещa статуя на тракийски воин, а непосредствено след това, през старинна порта, ще се озовавате в пресъздадено копие на средновековна крепост. Влизането ви в Парка дава началото на вълнуващо пътешествие през историята в периода на халколита и неолита. Ще надникнете в къщите такива, каквито са били по онова време. Комплексът ще ви даде възможност да се насладите на най-автентичната спрямо досегашните изследвания и открити доказателства възстановка. С любезното съдействие и подкрепа на нашите консултанти-археолози и историци ще научим повече относно достоверността на пресъздадените факти.

Ще имате възможността да видите какви са били оръдията на труда, облеклата, интериора на къщите, храната, с която са се препитавали. Не на последно място ще се докоснете до прототип на най-старото обработено злато в света, открито на територията на град Варна и първият открит златен жезъл – символ на царската власт. Намереното най-старо злато в света свидетелства, че първите цивилизации са се зародили именно по нашите земи. ИП ще покаже точно тези най-ранни стъпки в развитието на човечеството, а всеки посетител ще може да види реално как се е случило създаването на цивилизациите.

Instagram logo

На Трежър ООД е поверено цялостното художественото изпълнение на проекта Исторически парк. Трежър ООД е единствената фирма в България с доказана професионална експертиза и пресъздаване на автентичност в направленията: история, археология, скулптура, туризъм.
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други възстановки с подобна насоченост.