Зони в Исторически парк

Първи етап – праистория и зона за отдих

Комплексът ще ви даде възможност да се насладите на най-автентичната спрямо досегашните изследвания и открити доказателства възстановка. С любезното съдействие и подкрепа на нашите консултанти-археолози и историци ще научим повече относно достоверността на пресъздадените факти.

Ще имате възможността да видите какви са били оръдията на труда, облеклата, интериора на къщите, храната, с която са се препитавали. Според археолозите това е най-близката като автентичност възстановка спрямо досегашните доказателства и изследвания. Не на последно място ще се докоснете до прототип на най-старото обработено злато в света, открито на територията на град Варна и първият открит златен жезъл – символ на царската власт. Намереното най-старо злато в света свидетелства, че първите цивилизации са се зародили именно по нашите земи. ИП ще покаже точно тези най-ранни стъпки в развитието на човечеството, а всеки посетител ще може реално да проследи как се е случил този процес.

Всеки посетител ще може да проследи демонстрация как са се използвали оръдията на труда, да провери своите умения, да вкуси от традиционната за периода кухня или да се наслади на разходка покрай езерото в Парка.

При реализацията на проекта на този етап се предвижда да бъдат изградени следните зони и обекти:

• Паркинг;

• Вход / крепост „Баба Вида“;

• Древно селище (неолитни и халколитни жилища);

• Тракийска епоха – Тракийски дворец и три тракийски гробници;

• Епоха Прабългари;

• Епоха Славяни;

• Заведение с автентична кухня;

• Детска зона за забавление;

• Зона за интерактивни игри;

• Езеро.

След периода на халколита и неолита в ИП ще можете да се докоснете до тракийския период, чието развитие обхваща бронзовата и желязна ера. В тази зона гостите на Парка ще наблюдават пълноразмерни възстановки на тракийски храм на Богинята майка, отделен тракийски тюрзис (дворец), военни помещения и три гробници. За първи път в света туристите ще имат шанса да се запознаят отблизо с културата на траките.
След тях пътят превежда посетителя през римската епоха, представена чрез античен театър, агора (площад) и римска вила с имплувиум (басейн), за да премине към укрепено славянско селище и прабългарски стан с всички характерни атрибути.

При посещение туристите ще влизат през главния вход на парка, където ще им бъде предоставена възможност за участие в томболи с разнообразен награден фонд (сувенири, рекламни материали и/или безплатни атракции).

След входа посетителите имат възможност да се отправят на историческа обиколка в древността – пеша или с атракционно влакче. Ще могат да разгледат в детайли зоните от този етап, да се разходят и отдъхнат край езерото, да се включат в различни интерактивни атракции и забавни игри, както и да се подкрепят с храна и напитки в едно от двете кафенета.

На първия етап храни и напитки на територията на комплекса ще могат да се закупят в кафенето в зоната за отдих и в специализирания павилион (food court) в зона „Траки“.

На посетителите ще се предлагат студени и топли сандвичи, сладолед, ядки, шоколадови и захарни изделия, бира, безалкохолни и тонизиращи напитки.

ЛОЯЛНИ ПРОГРАМИ

Вече са пуснати в продажба лимитирани серии клубна „Златна карта“ (80 000 бр.) и „Семейна златна карта“ (20 000 бр.). Чрез тях на гостите на парка се предоставят промоционални условия за следващи посещения, както и специална каса за по-бързо обслужване при влизане в ИП. Картата е поименна и позволява промопакетите да се използват единствено от нейния притежател. С нея той получава правото да ползва ценовите условия за вход от периода на неговото първоначално посещение. Всички притежатели на златни карти са включени в специална програма за лоялност на ИП.

Чрез закупуването на златна карта получавате следните отстъпки:

• Вход на стойност 20 лв. за притежател на картата над 18 години;

• Вход на цена 10 лв. за деца на възраст от 4 до 18 години;

• Семейната златна карта важи за притежателя на картата и членовете на семейството му до 20-годишна възраст включително;

• 10% отстъпка от нощувките в къщите за настаняване към ИП;

• 10% отстъпка от всички храни и напитки, които се предлагат на територията на ИП;

• 10% отстъпка от предлаганите в обекта сувенири;

• 10% отстъпка от пазара за натурални продукти в село Неофит Рилски към ИП.

Галерии

За Исторически парк в Bulgaria On Air

19.04.2017

Начало на строителството

19.04.2017

Предварителни визуализации

19.04.2017

На Трежър България е поверено цялостното художественото изпълнение на проекта Исторически парк. Трежър България е единствената фирма в България с доказана професионална експертиза и пресъздаване на автентичност в направленията: история, археология, скулптура, туризъм.
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други възстановки с подобна насоченост.