Първата копка на проекта 11 юли 2017г.

Инициаторите на проекта „Исторически парк“ – Ивелин Михайлов и доц. Николай Нинов, заедно с областния управител на Варна – Стоян Пасев, кмета на община Ветрино –Димитър Димитров и енорийския свещеник йеромонах Никифор, който благослови начинанието, направиха първа копка.

Сред гостите бяха кметове на общини от Варненска и Шуменска област, общински съветници, както и много граждани. Кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров приветства присъстващите и пожела успех на проекта. Той официално връчи на Ивелин Михайлов разрешителното за строеж и изрази увереност, че като възстановяват историята, инвеститорите ще допринесат за бъдещето на Ветрино и региона.

„Исторически парк“ е проект за представяне на уникалните български културно-исторически ценности. Комплексът ще бъде изграден върху площ от 130 декара. В него хронологично ще бъдат пресъздадени различни епохи от развитието на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи, ще се предлагат тематични атракции, съчетани с възможности за хранене, отдих и провеждане на различни развлекателни мероприятия.

На Трежър ООД е поверено цялостното художественото изпълнение на проекта Исторически парк. Трежър ООД е единствената фирма в България с доказана професионална експертиза и пресъздаване на автентичност в направленията: история, археология, скулптура, туризъм.
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други възстановки с подобна насоченост.