Първата копка на проекта 11 юли 2017г.

Инициаторите на проекта Ивелин Михайлов и доц. Николай Нинов направиха първа копка заедно с областния управител на Варна Стоян Пасев, кмета на община Ветрино Димитър Димитров и енорийския свещеник от селото йеромонах Никифор, който благослови начинанието.
Сред гостите бяха кметове на общините от Варненска и Шуменска област, общински съветници, както и много граждани. Кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров приветства присъстващите и пожела на проекта много успех. Той официално връчи на Ивелин Михайлов разрешителното за строеж и изрази увереност, че възстановявайки историята, инвеститорите ще допринесат за бъдещето на Ветрино и региона.
Историческият парк е проект за представяне на уникалните български културно-исторически ценности. Комплексът ще бъде изграден върху площ от 130 декара. В него хронологично ще бъдат пресъздадени различни епохи от развитието на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи, но ще се предлагат и тематични атракции, съчетани с възможности за хранене, отдих и провеждане на различни развлекателни мероприятия.


Проектът е иницииран и разработен от
ТРЕЖЪР БЪЛГАРИЯ
в тясно сътрудничество с доказани специалисти от областта на историята, археологията, скулптурата, туризма, мениджмънта и финансите
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други с подобна насоченост. Трежър е най-голямото и утвърдено дружество от този бранш в България, с доказана експертиза, високо качество и прецизност на крайния продукт.