Китайски инвеститори пристигат за преговори по сделка за Исторически Парк

В периода 02.07.2017 г. – 11.07.2017 г. ръководството на Исторически парк ще приеме специална делегация, включваща официални лица от два от най-големите инвестиционни фондове на Китай.

Само два месеца след първоначалната среща с тях в Пекин представители на фондовете пристигат в България за преговори по потенциална сделка. На срещите ще бъдат обсъдени различни варианти за съвместна ко-инвестиция по проекта. Инвестиционният директор на едната компания има идея да превърне своята бъдеща инвестиция в Исторически парк в първи стратегически проект в Европа.

Като част от официалното посещение са планирани срещи с представители на общински и държавни институции. Успоредно с деловите преговори екипът на Исторически парк ще запознае и покаже на гостите богатото разнообразие от исторически забележителности в страната ни.

Профил на инвеститорите:

Beijing Zhongzi Xinhui Investment Management (http://www.zzxhvc.com) е инвестиционна компания, търгуваща на китайската фондова борса с инвестиционен портфейл в широк спектър от индустрии – недвижими имоти, полезни изкопаеми, зелена енергия и земеделие.

Аnhui Kai Feng Investment Management (http://www.ahkftz.com/) e частен инвестиционен фонд, който управлява институционален частен и държавен капитал. Компанията инвестира в широк спектър от индустрии, включващ автомобилостроене, земеделие, туризъм и високи технологии.

На Трежър ООД е поверено цялостното художественото изпълнение на проекта Исторически парк. Трежър ООД е единствената фирма в България с доказана професионална експертиза и пресъздаване на автентичност в направленията: история, археология, скулптура, туризъм.
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други възстановки с подобна насоченост.