„Исторически парк“ в BloombergTV

Туристическият бранш в световен мащаб разполага с огромен потенциал. В България се нуждаем от средства, от бизнеси, създаващи нови работни места. За съжаление голяма част от свободната работна ръка е нискоквалифицирана. Именно културният туризъм е сферата, която може да използва потенциала на тези хора без образование и да им помогне да придобият и развият нови умения.
„Исторически парк“ представлява нов атракцион в туризма и по-точно в културния туризъм. Целта ни беше да създадем един проект, който да бъде добър не само за инвеститорите, но и за самото население, като осигурява много работни места“, посочи гостът в студиото.
„Историята е ресурс, който имаме като даденост и който до момента не е развиван и използван пълноценно. Например Съединените щати не могат да се похвалят с вековна и богата история, затова създават измислени образи на супергерои, като Капитан Америка. Впоследствие около тях се изгражда цяла индустрия, а Холивуд и авторите им правят милиони. Ние обаче имаме реални герои, които никога не сме използвали. Това, което ни хрумна, е, че можем да разкажем на света за българското минало и знакови исторически личности в един подходящ и достъпен формат“, каза още той.
Какво представлява „Исторически парк“?
Това е мащабен проект за комплекс-атракцион, подобен на Дисниленд, който ще бъде построен на около 30 км от град Варна, в землището на с. Неофит Рилски. В него посетителите ще имат възможност да се пренесат хиляди години назад във времето, да почувстват автентичната атмосфера и да се потопят в живота на хората, обитавали нашите земи през различни епохи – праистория, Древен Рим, Първото и Второто българско царство и т.н.

Повече вижте на посочения линк: http://www.bloombergtv.bg/boom-and-bust/2017-08-27/istoricheskata-pamet-kato-nachin-za-pravene-na-biznes

 

На Трежър ООД е поверено цялостното художественото изпълнение на проекта Исторически парк. Трежър ООД е единствената фирма в България с доказана професионална експертиза и пресъздаване на автентичност в направленията: история, археология, скулптура, туризъм.
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други възстановки с подобна насоченост.