„Исторически парк“ в BloombergTV

Туристическият бранш в световен мащаб разполага с огромен потенциал. В България се нуждаем от средства, от бизнеси, създаващи нови работни места. Свободната работната ръка обаче е неквалифицирана. И именно културния туризъм може да я оползотвори, като използва тези хора, не разполагащи с особено образование.

„Исторически парк“ представлява нов атракцион в туризма и по-точно в културния такъв. Целта ни беше да създадем един проект, който да бъде добър и за инвеститорите, и за самото население, като създава много работни места“, посочи госта в студиото.

„Историята е нещо, което имаме като даденост, която до момента не е била развивана. Например Съединените щати, които нямат много дълга история, създават образи на герои като Капитан Америка, от които Холивуд прави милиони. Ние обаче имаме реални герои, които никога не сме експлоатирали. Това, което ни хрумна, че можем да ги покажем на света в един подходящ формат“, каза още той.

Какво представлява точно проекта? Мащабен проект за комплекс от рода на Дисниленд в близост до Варна, който ще пренася посетителите назад във времето, потапяйки ги в атмосферата на епохи като Праисторията, Древен Рим, Първото и Второто българско царство и т.н.

Повече вижте на посочения линк: http://www.bloombergtv.bg/boom-and-bust/2017-08-27/istoricheskata-pamet-kato-nachin-za-pravene-na-biznes

 


Проектът е иницииран и разработен от
ТРЕЖЪР БЪЛГАРИЯ
в тясно сътрудничество с доказани специалисти от областта на историята, археологията, скулптурата, туризма, мениджмънта и финансите
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други с подобна насоченост. Трежър е най-голямото и утвърдено дружество от този бранш в България, с доказана експертиза, високо качество и прецизност на крайния продукт.